Over ons - Plateau eten en drinken - Cafe - Restaurant - Spijkenisse

Na een flinke verbouwing opende eigenaar Jochem Bal op 1 februari 2020 Plateau Eten & Drinken.

Wij koken met dagverse ingrediënten om zo onze formule te realiseren ‘Hollandse keuken op eigen wijze’

Jochem

Toen Jochem bijna zijn diploma van de Hogere Hotelschool in Leeuwarden op zak had, moest hij nog wel 10 maanden stagelopen in het buitenland. Hij koos voor een bijzonder land; China. Hij vond er een hotel om stage te lopen. Daar ontmoette hij een Engelsman die er een bedrijf had. Jochem: ‘We raakten bevriend en van het één kwam het ander. Ik heb 14 jaar in China gewoond en ben met een Chinese vrouw getrouwd.

School 
Nu hun dochter bijna naar de basisschool gaat, heeft het echtpaar bewust voor het Nederlandse onderwijs gekozen. ‘Via-via kwamen we erachter, dat deze gelegenheid te koop stond. Dus heb ik mijn kans gegrepen’,  geeft hij aan. Plateau eten & drinken is nu echt in bedrijf: ‘Met een Hollandse kaart, maar wel op een eigen wijze. Dus hebben we goed eten, waarbij de presentatie helemaal in orde is’,  besluit Jochem.

Lockdown

Op 15 maart moesten we verplicht sluiten. We moesten snel omschakelen naar een bezorgrestaurant. Op 1 juni gingen we weer open; nu als een echt café-restaurant. Helaas moesten we in oktober weer de deuren sluiten en nu voor langere tijd! Gelukkig kunnen we sinds 28 april ons terras weer openen en binnenkort mag ons gezellige restaurant binnen ook weer open. Wie kan er nou zeggen dat zijn zaak drie keer in 1 jaar officieel is geopend?’ 

Dagelijks geopend 
De zaak is ruim ingericht en biedt plaats aan gasten, die wat willen eten en drinken. ‘Daarom zijn we elke dag geopend vanaf 12 uur tot de laatste gast weggaat’,  zegt Jochem. ‘En ik moet zeggen; de formule van café-restaurant en het ruime terras is goed, het vult elkaar prima aan.’

Margriet

Margriet is vanaf het begin Jochems steun en toeverlaat geweest en een ware duizendpoot! Altijd staat ze klaar met een warme glimlach en haar doel is om het ieder gast naar zijn/haar zin te maken!

Peter

Onze kok Peter zorgt ervoor dat elk gerecht tot in de puntjes bereid wordt, met zwier regeert hij over onze keuken en met zijn vele ideeën zal hij jullie nog vaak verrassen!